Sponsoracties ideeën bedenken & opzetten

De beste sponsoracties zijn natuurlijk die acties die het meeste opleveren met de minste moeite. Er zijn talloze manieren om sponsoracties uit te voeren en sponsorgelden binnen te hengelen.

Krasacties

De beste sponsoractie is toch wel ‘scratch card fundraising’ oftewel kraskaarten. De meest bekende kras actie is die van (s)teun. Mensen worden gevraagd om hun donatie open te krassen en ontvangen in ruil aantrekkelijke kortingscoupons als dank-je-wel. Van alle sponsoracties levert steun verreweg het meeste op en is nog eens erg makkelijk te organiseren. Vraag een gratis infopakket aan bij (s)teun. Ideaal voor scholen, verenigingen en vrijwel iedere non-profit organisatie.

Andere sponsoractie voorbeelden

Maar er zijn ook andere sponsoracties die je kan opzetten. Maar er zijn ook andere sponsoracties die je kan opzetten. Je kan bijvoorbeeld een actiepagina aanmaken op een donatie platform en op deze wijze online geld inzamelen. De beste online donatie platform is www.steunactie.nl vanwege de gebruikersvriendelijkhied, de bijzondere lage kosten en de mogelijkheid om collectanten in te zetten waardoor jouw actie een enorme boost en verspreiding in korte tijd kan realiseren. Om naar www.steunactie.nl te gaan klik hier.  Actieg in België en Nederland. 

Maar er zijn ook bijvoorbeeld de sportprestatie sponsoracties. Bekend voorbeeld is de 100 km run of de 1000 km fiets sponsoractie voor 'Kom op tegen kanker' waarbij teams resp. 100 km moeten lopen/rennen of 1000 km moeten fietsen en daarmee sponsorgeld van tevoren hebben binnengehaald.

Ook sponsoracties in samenwerking met bedrijven is een mogelijkheid. Bedrijven sponsoren bijvoorbeeld een team door de aanschaf van de tenues te betalen en in ruil daarvoor wordt de bedrijfsnaam gedrukt op de shirts. Toch weer een beetje reclame voor het betreffende bedrijf en goed voor het imago. Deze vorm van sponsoractie wordt veel gebruikt bij sportteams.

Veel – met name goede doelen – zamelen geld in door de klassieke collectebus. Toch ook wel een sponsoractie te noemen. De collectebus heeft het de laatste tijd wel moeilijk. Er treedt een behoorlijke verzadiging op als er te vaak een collectebus langs de deur komt. En je krijgt er meestal niets voor terug zoals wel het geval met bijvoorbeeld de sponsoractie van steun.

Sponsor ons door loten te kopen is ook wel een veel voorkomende sponsoractie. Door het organiseren van een loterij stel je in elk geval wat prijzen in het vooruitzicht voor de donateur.

Je kan ook een sponsoractie houden door middel van vaste producten verkoop. Bijvoorbeeld bloembollen, chocoladerepen, stroopwafels, banketletter staven hebben we allemaal weleens aangeboden gekregen aan de deur. Ze zijn meestal iets duurder dan in de supermarkt maar met de koop steun je het doel waarvoor er wordt gecollecteerd. Het rendement op deze vorm van sponsoractie is meestal wel wat lager dan andere vormen en het vergt ook wel wat tijd en moeite om de producten te distribueren.

Dit waren enkele sponsoracties die je zou kunnen gebruiken om jouw doel(-en) te realiseren.

Gratis infopakket

Baas worden van uw eigen actie waarbij sponsors zoeken overbodig is geworden? Vraag dan een gratis infopakket aan. Dit infopakket bestaat uit tips & adviezen hoe een (s)teunactie opgezet kan worden. Er zit ook een voorbeeldexemplaar bij van het (s)teunboekje en tevens een folder met algemene informatie. Het pakket wordt geheel vrijblijvend en zonder verzendkosten naar u opgestuurd.


Gratis infopakket aanvragen Bestel je eigen (s)teun boekjes


Bereken je opbrengst

Ja, ik wil fondsen werven!
Voorbeeld boekje Kerk00.jpg
Voorbeeld boekje Koor00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Scouting00.jpg
Voorbeeld boekje School00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Voetbal00.jpg
Voorbeeld boekje Stichting00.jpg

Gratis infopakket!

Vraag een informatiepakket aan.
Inclusief voorbeeld (s)teunboekje.

Ja, stuur mij een gratis infopakket!

Wat anderen vinden

"Onze (s)teunactie is voor 100% geslaagd. Alle 125 boekjes zijn vlot leeg gekrast. Fantastisch !!"
A.Aarts / Atletiek en Trimvereniging Scorpio
"Een mooi initiatief, goed uitgewerkt met duidelijke hulp voor zowel de organisatie als de verkopers."
Jean-Marie Cauwe / Windroos vzw
"De steunactie van ons gaat geweldig! De meeste jongens vinden het leuk om te doen en sommigen waren in een middag klaar."
T. Hermie / Voetbalvereniging FC de Bilt
"De actie (s)teun is ons zeer goed bevallen. We zijn zeer tevreden met het resultaat en jullie fantastische service! Ga zo door!"
D. Egbertsen / Stichting EduCare
"Zeer tevreden over de samenwerking. Gemakkelijk aan te vragen en zeer goed bevonden door onze spelers. "
Filip Van Der Meiren / Vlaamse Baseball en Softball Liga
"Zeer tevreden over de samenwerking. Gemakkelijk aan te vragen en zeer goed bevonden door onze spelers."
F. Van Der Meiren / Belgium Baseball Academy
"Nog nooit zo'n opbrengst gehad in een financiële actie als nu met Steun. Ongelooflijk."
Patrick De Jonckheere / KSK Steenbrugge
"Meer dan geweldig!!"
Peter Overduin / Inspire2liveMusic
"Positief. Snel en vriendelijk geholpen, vlotte actie kunnen houden. "
Jelle Strybosch / Ookami Dojo, karateclub van Putte en Stabroek
"Makkelijk!"
Veerle De Vits / Rockfestival Rockelingen
"Het systeem werkt fantastisch! "
Denise Heintjes / Run For Kika Marathon
"Leuke manier om geld in te zamelen"
Geven met liefde vzw
"Heel positief"
Vzw rajdado
"Makkelijk, iedereen raakt erbij betrokken"
Nadine
"Dankzij deze actie heeft paard Sen (voor onze bijzondere ruiters) een oogoperatie kunnen ondergaan. Wij zijn er super blij mee."
Stichting bijzondere Ruiters / Het Paardrijk
"Zeer heldere uitleg en perfecte afhandeling."
Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Lopende acties