Top 10 Geld inzamel ideeën

Wil je voor een goed doel, school, vereniging of nauw verwante organisatie geld inzamelen? Bij (s)teun kom je al snel op een goed idee om geld in te zamelen voor uw doel.

1. Krasboekjes:

Stipt op nr. 1 van de top 10 geld inzamel ideeën staat het geld inzamelen met behulp van krasboekjes vanwege het gemak om te organiseren, de bijzonder hoge opbrengst en het ontbreken van risico. Overgewaaid uit de VS (scratch card fundraising) waar het al jaren de Nr. 1 geld inzamelactie is en al sinds 2004 ook verkrijgbaar in België en Nederland.

Je vraagt mensen een kras vlakje open te krassen waaronder kleine donatie bedragen zijn verstopt. Het open gekrast bedrag wordt gedoneerd en je geeft als dank kortingscoupons aan de donateur. De boekjes worden bedrukt met het logo van de groep, club of organisatie en een (team- of groeps) foto wat jouw team, groep, klas of organisatie enthousiast zal maken om hiermee te collecteren.

Super leuk en origineel om te doen en werkt bijzonder goed omdat alle donateurs ook wat terug krijgen! Een kant-en-klaar actie die je meteen kunt beginnen. Maximale opbrengst met minimale inspanning!

Bekende aanbieder is (s)teun fondswerving (www.steun.be).

Door te klikken op deze link kan je een gratis infopakket aanvragen met alle informatie.

2. Online crowdfunding:

Dit is een nieuwe online manier van doneren en wint sterk aan populariteit. Je maakt een actiepagina aan op het platform en deelt de pagina met zoveel mogelijk mensen uit jouw netwerk. De beste online donatie platform is www.steunactie.nl vanwege de gebruikersvriendelijkheid, de bijzondere lage kosten en de mogelijkheid om collectanten in te zetten waardoor jouw actie een enorme boost en verspreiding in korte tijd kan realiseren. Om naar www.steunactie.nl te gaan klik hier.  

3. Loten:

Het organiseren van een loterij kan geld in het laatje brengen. Er zijn diverse loterij producten op de markt maar je kan ook je eigen loterij organiseren. Ligt wat moeilijk bij het publiek omdat de meeste mensen er vanuit gaan dat ze toch niets winnen. Maar toch een gebezigde actie in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

4. Collectebus:

Het op pad gaan met een collectebus is een mogelijkheid maar mensen zijn de vele collectes met een collectebus onderhand wel een beetje beu. Toch kan deze traditionele vorm van fondsen werven werken en het wordt dan ook best vaak toegepast, met name door stichtingen en goede doelen. Daarom op nr. 4 in onze lijst met top 10 geld inzamel ideeën.

5. Producten verkoop:

Er zijn verschillende organisaties die producten aanbieden die je kunt verkopen. Je krijgt dan een percentage van de opbrengst voor de club, school of stichting. Zo zijn er bijvoorbeeld stroopwafels, banketstaven, bloembollen, kerstbomen, kaarten, enz. die verkocht kunnen worden. Bedenk wel dat producten verkopen veel organisatie vergt en heen en weer gesleep met producten. Ook is de opbrengst beduidend minder hoog als bij andere mogelijkheden omdat veel van de opbrengst gereserveerd moeten worden om de inkoop te financieren.

6. Sponsors:

Nummer 6 in onze top 10 geld inzamel ideeën is het benaderen van bedrijven om ze over te halen om geld in jouw doel te stoppen in ruil voor wat reclame voor het bedrijf. De laatste jaren staat het traditionele sponsoring wel behoorlijk onder druk o.a. door de crisis die we maar net achter de rug hebben en de daarmee gepaard gaande terughoudendheid van bedrijven om te sponsoren.

7. Veiling:

Organiseer een veiling waarvan de opbrengst naar jouw doel kan gaan. Probeer mensen spullen te laten doneren zodat de gehele opbrengst naar jouw doel toekomt. Vergt wel behoorlijk wat organisatie en je moet wel genoeg bezoekers naar de veilig kunnen trekken om de veilig te laten slagen. Wel een ludieke actie en daarom op nummer 7 van onze lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

8. Sponsorloop (of fiets, zwem, enz):

Dit is een bekende in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën. Mensen doneren geld als jij een bepaalde sportieve prestatie weet neer te zetten. Vaak moet je vooraf naar de mensen toe om het bedrag te noteren dat ze zullen doneren en na afloop van het behalen van jouw prestatie moet je weer langs om het geld te innen.

9. Benefiet evenementen:

Organiseer een evenement waarvan de opbrengst naar jouw doel gaat. Belangrijk is om er een aantrekkelijke evenement van te maken zonder dat dit (te) veel kost. Ook deze mogelijkheid vergt wel de nodige organisatie.

10. Heitje voor een karweitje:

Als hekkensluiter in onze lijst top 10 geld inzamel ideeën is het aanbieden van klussen hulp in ruil voor een donatie aan jouw doel.

Bereken je opbrengst

Ja, ik wil fondsen werven!
Voorbeeld boekje Voetbal00.jpg
Voorbeeld boekje Kerk00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Scouting00.jpg
Voorbeeld boekje Stichting00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Koor00.jpg
Voorbeeld boekje School00.jpg

Gratis infopakket!

Vraag een informatiepakket aan.
Inclusief voorbeeld (s)teunboekje.

Ja, stuur mij een gratis infopakket!

Wat anderen vinden

"Onze (s)teunactie is voor 100% geslaagd. Alle 125 boekjes zijn vlot leeg gekrast. Fantastisch !!"
A.Aarts / Atletiek en Trimvereniging Scorpio
"Een mooi initiatief, goed uitgewerkt met duidelijke hulp voor zowel de organisatie als de verkopers."
Jean-Marie Cauwe / Windroos vzw
"De steunactie van ons gaat geweldig! De meeste jongens vinden het leuk om te doen en sommigen waren in een middag klaar."
T. Hermie / Voetbalvereniging FC de Bilt
"De actie (s)teun is ons zeer goed bevallen. We zijn zeer tevreden met het resultaat en jullie fantastische service! Ga zo door!"
D. Egbertsen / Stichting EduCare
"Zeer tevreden over de samenwerking. Gemakkelijk aan te vragen en zeer goed bevonden door onze spelers. "
Filip Van Der Meiren / Vlaamse Baseball en Softball Liga
"Zeer tevreden over de samenwerking. Gemakkelijk aan te vragen en zeer goed bevonden door onze spelers."
F. Van Der Meiren / Belgium Baseball Academy
"Nog nooit zo'n opbrengst gehad in een financiële actie als nu met Steun. Ongelooflijk."
Patrick De Jonckheere / KSK Steenbrugge
"Meer dan geweldig!!"
Peter Overduin / Inspire2liveMusic
"Positief. Snel en vriendelijk geholpen, vlotte actie kunnen houden. "
Jelle Strybosch / Ookami Dojo, karateclub van Putte en Stabroek
"Makkelijk!"
Veerle De Vits / Rockfestival Rockelingen
"Het systeem werkt fantastisch! "
Denise Heintjes / Run For Kika Marathon
"Leuke manier om geld in te zamelen"
Geven met liefde vzw
"Heel positief"
Vzw rajdado
"Makkelijk, iedereen raakt erbij betrokken"
Nadine
"Dankzij deze actie heeft paard Sen (voor onze bijzondere ruiters) een oogoperatie kunnen ondergaan. Wij zijn er super blij mee."
Stichting bijzondere Ruiters / Het Paardrijk
"Zeer heldere uitleg en perfecte afhandeling."
Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Lopende acties