FAQ

Is er een minimum aantal (s)teunboekjes dat ik moet bestellen?
(s)teun: Ja, het minimum aantal boekjes die kan worden besteld is 8 stuks (+ 2 gratis = totaal: 10 stuks). Wij raden aan om in veelvouden van 4 stuks te bestellen want voor ieder 4 boekjes ontvang je van ons een vijfde boekje gratis.

Mogen individuen ook (s)teun bestellen?
(s)teun: Ja, ook individuen mogen (s)teun bestellen en gebruiken voor hun persoonlijk doel. 

Is er een limiet aan het aantal acties dat onze vereniging per jaar kan uitvoeren met (s)teun?
(s)teun: Nee, je kan in principe een onbeperkt aantal keren per jaar een actie met (s)teun uitvoeren. Wij houden het coupon aanbod courant zodat je altijd verzekerd bent van een aantrekkelijk en geldig aanbod voor jouw donateurs.

Hoe snel heb ik de boekjes in huis?
(s)teun: Wij streven naar levering binnen 5 dagen nadat je bestelling door ons is ontvangen en wij van een akkoord hebben op de toegezonden proefdruk.

Welke gegevens kunnen worden vermeld op het boekje?
(s)teun: Je kan op de voorkant van het boekje de organisatienaam, actie tekst, een website/facebook adres en het logo of andere afbeelding plaatsen. Het logo of afbeelding en eventueel website/facebook adres worden geplaatst in de witte kader. De overige teksten daarboven. Je kan op de binnenkant van het boekje - in de witte kader - het logo of een andere afbeelding herhalen óf een andere afbeelding toevoegen. Ook hier kan je eventueel jouw website/facebook adres plaatsen. 

Wij adviseren gebruik te maken van het personaliseren. Mensen zijn eerder geneigd te geven als ze weten aan wie en waar het geld voor bestemd is. Herkenning schept vertrouwen! Bovendien zullen jouw collectanten trots en beter gemotiveerd zijn om met een persoonlijke en unieke actie te lopen (i.t.t. een generieke actie zonder enige eigen herkenning).

Wordt er afgedrukt in kleur?
(s)teun: Ja. Jouw logo of afbeelding wordt afgedrukt in kleur. De teksten boven de witte kader op de voorkant worden afgedrukt in het zwart.

Kost het afdrukken van onze gegevens extra?
(s)teun: Nee. Het afdrukken van de organisatie gegevens op de (s)teunboekjes kost niets extra. Wij raden je aan de naam van jouw organisatie, het logo en jouw doelactie tekst te laten afdrukken op de (s)teunboekjes. Herkenning schept vertrouwen!

In welke formaten kan ik afbeeldingen uploaden?
(s)teun: wij kunnen de meeste gangbare afbeelding formaten gebruiken. Bij voorkeur ontvangen wij afbeeldingen als .jpg, .pdf of .eps.

Uitleg over de juiste resolutie van de afbeeldingen
(s)teun: Resolutie is een maateenheid voor het maximale formaat waarin een afbeelding kan worden afgedrukt zonder verlies van kwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe hoger de kwaliteit. Print resolutie wordt gemeten in DPI (dots per inch). Wij raden aan om afbeeldingen te gebruiken met een minimum resolutie van 150 DPI. Je kan afbeeldingen van een lagere resolutie gebruiken, maar de kwaliteit van de afgedrukte afbeelding(-en) zal dan ook dientengevolge lager zijn. Wij raden je aan de resolutie van jouw afbeelding(-en) te controleren voordat je deze gebruikt t.b.v. de opdruk op (s)teunboekjes.

Is het toegestaan dat donateurs meerdere varkentjes wassen (= veldjes open krassen)?
(s)teun: Ja zeker. Je zal veelal zien dat donateurs die jouw organisatie en doel een warm hart toe dragen vaak één of twee extra veldjes open krassen indien zij de eerste keer een laag bedrag hebben open gekrast. Donateurs mogen zo veel veldjes open krassen als zij zelf wensen. Enige regel is dat minimaal een veldje open gekrast dient te worden voor het ontvangen van een vel voordeelbonnen.

Ik heb te weinig boekjes besteld en zit midden in een actie. Hoe kom ik snel aan extra boekjes?
(s)teun: Je kan te allen tijde een extra bestelling plaatsen. Heb je om welke reden dan ook zeer snel extra boekjes nodig omdat je midden in een actie zit, dan zullen wij jouw extra bestelling met spoed behandelen en zullen wij ons uiterste best doen de bestelling nog sneller dan normaal (7 werkdagen) bij je af te leveren.

Ik heb een aantal boekjes nog over na onze actie. Wat kan ik hiermee doen?
(s)teun: Je hebt twee opties.

1) Je kan de boekjes bewaren en ze op een later tijdstip inzetten. Wij garanderen dat de coupons altijd geldig zullen zijn. Indien de coupons van de overgebleven boekjes zijn verlopen dan sturen wij nieuwe geldige couponblokken toe. Wij rekenen hiervoor alleen €9,95 aan verzend- en administratiekosten.

2) Je kan tot 25% van jouw laatste bestelling, mits ongebruikt, binnen 2 maanden na factuurdatum retour sturen. Wij storten het aankoopbedrag van de geretourneerde boekjes - met inachtneming van de geleverde gratis boekjes - terug op jouw rekening.

Hoe werkt de retour garantie?
(s)teun: Je kan tot 25% van de laatste bestelling, mits ongebruikt, binnen 2 maanden na factuurdatum, retour sturen. Ongebruikt betekent dat geen enkele krasveld is opengekrast en dat de boekjes onbeschreven zijn. Wij storten het aankoopbedrag van de geretourneerde boekjes - met inachtneming van de geleverde gratis boekjes - terug op jouw rekening.

Dat werkt zo: Bij elk vierde boekje dat je bestelt leveren wij er één gratis. Dat staat gelijk aan 20% gratis. 

  • Je hebt €12,50 (incl. BTW) per boekje betaalt. Bij een retourzending vergoeden wij dus 80% van €12,50 = €10,- (incl. BTW) per geretourneerd boekje.
  • Bij intracommunautaire leveringen (indien bestelt met een geldige ondernemingsnummer en dat je BTW-plichtig bent) heb je €10,33 (0% BTW) per boekje betaald. Bij een retourzending vergoeden wij dus 80% van €10,33 = €8,27,- (0% BTW) per geretourneerd boekje.
Het adres voor het terugsturen van boekjes is: Sponsor Europe, 's-Gravenbroekseweg 15a, 2811 GA REEUWIJK, Nederland, onder vermelding van jouw factuurnummer.

Hoe werkt de coupon garantie?
(s)teun: Mocht je ongebruikte boekjes over hebben die je wilt inzetten op een later tijdstip - en waarvan de vervaldatum van de coupons is verlopen, of binnen 2 maanden zal verlopen - dan sturen wij je gratis nieuwe couponblokken toe. Wij rekenen alleen €9,95 aan verzend- en administratiekosten.

Hoe lang zijn de voordeel coupons geldig?
(s)teun: (s)teun is het hele jaar door inzetbaar. De coupons hebben een geldigheid van 1 september t/m 31 december van het daarop volgend jaar, met andere woorden 16 maanden. De coupons worden eenmaal per jaar vernieuwd en worden uiterlijk per 1 september in gebruik genomen. Er is dus een overlap tussen de geldigheid van de 'oude' en de 'nieuwe' coupons van 4 maanden. Zo ben je altijd verzekerd van coupons met een geldigheid van minimaal 4 maanden en maximaal 16 maanden, ongeacht wanneer je besteld.

Wanneer moeten de bestelde boekjes worden betaald?
(s)teun: Bij het verzenden van de bestelling maken wij een factuur op die digitaal per email wordt verstuurd. Vanaf de factuurdatum heb je een betalingstermijn van 45 dagen. Deze extra lange betalingstermijn stelt je in staat de fondsen te werven voordat de factuur hoeft te worden betaald. Wij raden je wel aan de boekjes pas te bestellen als je klaar bent om de actie "te lopen" zodat je het meeste voordeel hebt van de 45 dagen betalingstermijn.

Wat zijn de betaal gegevens van Sponsor Europe?
(s)teun: Je kan de betaling overmaken t.n.v. Sponsor Europe te Reeuwijk onder vemelding van jouw factuurnummer als volgt. Let op: Graag overmaken t.n.v. Sponsor Europe (en niet t.n.v. steun!). Betaling binnen 45 dagen na factuurdatum onder vermelding van factuurnummer op rekeningnummer: NL19INGB0009637889 t.n.v. Sponsor Europe te Reeuwijk, Nederland (BIC: INGBNL2A).

Onze organisatie wil met (s)teun huis-aan-huis collecteren. Mogen we dat zomaar doen?
(s)teun: Sommige gemeentes vereisen een vergunning voor een huis-aan-huis collecte. Dit verschilt van gemeente tot gemeente. Informeer bij de gemeente waarin je een huis-aan-huis collecte wilt organiseren. Je kan de gemeente bellen of kijk op hun internet site; daar staat vaak of, en zo ja, hoe een dergelijk vergunning geregeld kan worden. Vaak is de aanvraag noodzakelijk maar slechts een formaliteit. Wij wijzen je erop dat de verantwoordelijkheid voor het regelen van een vergunning bij jou - de collecterende organisatie - ligt. Wij raden je aan eerst - indien nodig - een vergunning te regelen alvorens (s)teun te bestellen.

Hoe zit het met de belasting?
(s)teun: Belgische organisaties die BTW-plichtig zijn en een geldig ondernemingsnummer (BTW nummer) hebben hoeven geen BTW te betalen op intracommunautaire leveringen vanuit een ander EU land. De bestelling is afkomstig uit Nederland. Jouw ondernemingsnummer (BTW nummer) zal worden gecontroleerd op juistheid. Je dient zelf de levering als intracommunautaire verwerving in jouw BTW aangifte te vermelden. Bestellingen van particulieren, bijzondere ondernemingen zoals VZW's zonder BTW-hoedanigheid en vrijgestelde ondernemingen zijn wel onderhevig aan het Nederlandse BTW tarief van 21%. De boekjes kosten €12,50 inclusief deze BTW. D.w.z. dat er +/- €2,17 per boekje door Sponsor Europe wordt afgedragen aan de Nederlandse belastingdienst. Voor meer informatie raadpleeg de Federale Overheidsdienst Financiën op https://financien.belgium.be

Kunnen donateurs ook digitaal betalen?
(s)teun: Ja, dat kan. Lees dit document die uitleg geeft over de mogelijkheden.

Vanuit geloofsovertuiging hebben wij moeite met het spaarvarkentje (het symbool/logo van (s)teun). Is er een alternatief?
(s)teun: Ja, wij hebben een ander boekje ontworpen met een ander symbool speciaal voor die groepen en organisaties die liever niet ‘varkentjes’ willen laten wassen. Voor de rest werkt alles hetzelfde als (s)teun. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

(s)teun en het milieu?
Duurzaam is onlosmakelijk verbonden met ons initiatief. Wij hebben oog voor zowel milieu, maatschappij en mens. Om deze reden werken wij alleen met een FSC-gecertificeerde drukkerij.

Het product: Voor de papier soorten die gebruikt worden bij de productie van het (s)teunboekje en de overige items (de folders, het (brief-)papier en de enveloppen) wordt alleen papier gebruikt met het FSC keurmerk. Het Forest Stewardship Council (FSC) staat in Nederland bekend als de Raad voor Goed Bosbeheer: hout voor papier is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

De verpakking: Golfkarton bestaat uit gemiddeld 70% oudpapier. In bijna alle Europese landen bestaat er een efficiënt inzamelingssysteem. De resterende 30% zijn de zogenoemde nieuwe vezels - ze worden uit sprokkelhout (afval bij het bosbeheer) vervaardigd. Voor het vervaardigen van golfkarton hoeft er dus geen gezonde boom geveld te worden.

Bereken je opbrengst

Ja, ik wil fondsen werven!
Voorbeeld boekje Koor00.jpg
Voorbeeld boekje School00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Kerk00.jpg
Voorbeeld boekje Stichting00.jpg
Voorbeeld boekje Basic00.jpg
Voorbeeld boekje Scouting00.jpg
Voorbeeld boekje Voetbal00.jpg

Gratis infopakket!

Vraag een informatiepakket aan.
Inclusief voorbeeld (s)teunboekje.

Ja, stuur mij een gratis infopakket!

Wat anderen vinden

"Onze (s)teunactie is voor 100% geslaagd. Alle 125 boekjes zijn vlot leeg gekrast. Fantastisch !!"
A.Aarts / Atletiek en Trimvereniging Scorpio
"Een mooi initiatief, goed uitgewerkt met duidelijke hulp voor zowel de organisatie als de verkopers."
Jean-Marie Cauwe / Windroos vzw
"De steunactie van ons gaat geweldig! De meeste jongens vinden het leuk om te doen en sommigen waren in een middag klaar."
T. Hermie / Voetbalvereniging FC de Bilt
"De actie (s)teun is ons zeer goed bevallen. We zijn zeer tevreden met het resultaat en jullie fantastische service! Ga zo door!"
D. Egbertsen / Stichting EduCare
"Zeer tevreden over de samenwerking. Gemakkelijk aan te vragen en zeer goed bevonden door onze spelers. "
Filip Van Der Meiren / Vlaamse Baseball en Softball Liga
"Zeer tevreden over de samenwerking. Gemakkelijk aan te vragen en zeer goed bevonden door onze spelers."
F. Van Der Meiren / Belgium Baseball Academy
"Nog nooit zo'n opbrengst gehad in een financiële actie als nu met Steun. Ongelooflijk."
Patrick De Jonckheere / KSK Steenbrugge
"Meer dan geweldig!!"
Peter Overduin / Inspire2liveMusic
"Positief. Snel en vriendelijk geholpen, vlotte actie kunnen houden. "
Jelle Strybosch / Ookami Dojo, karateclub van Putte en Stabroek
"Makkelijk!"
Veerle De Vits / Rockfestival Rockelingen
"Het systeem werkt fantastisch! "
Denise Heintjes / Run For Kika Marathon
"Leuke manier om geld in te zamelen"
Geven met liefde vzw
"Heel positief"
Vzw rajdado
"Makkelijk, iedereen raakt erbij betrokken"
Nadine
"Dankzij deze actie heeft paard Sen (voor onze bijzondere ruiters) een oogoperatie kunnen ondergaan. Wij zijn er super blij mee."
Stichting bijzondere Ruiters / Het Paardrijk
"Zeer heldere uitleg en perfecte afhandeling."
Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Lopende acties